Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Інформація від Міністерства юстиції

Додаткова відпустка

У зв’язку з воєнним станом в країні до бюро правової допомоги все частіше звертаються з питанням надання додаткової відпустки. Зачасту звернення пов’язані з тим, що на підприємствах, установах, організаціях відмовляють надати додаткову  відпустку, передбачену колективним договором, аргументуючи це тим, що під час воєнного стану додаткові відпустки не надаються.

16:56 12.09.2023

До уваги громадян!

До Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації можна подати скаргу онлайн

11:59 11.09.2019

Щодо покупок через інтернет-магазини

Доброго дня! Місяць тому з моєю подругою стався неприємний випадок. В Інтернет-магазині  замовила кофтину, на вимогу продавця наперед перерахувала кошти, але досі її так і не отримала. Вона писала на сторінку Інтернет-магазину, але відповіді так і не дочекалася. Порадьте, будь ласка, що робити у такій ситуації?

11:44 13.08.2019

Щодо шлюбних договорів

Доброго вечора! Ми з нареченою плануємо одружитись навесні. Щоб не опинитися серед сімейних пар, які сваряться через кожну копійку, хочемо укласти шлюбний договір. Знаю, що така практика для України є новою, тому  розкажіть, будь ласка, про неї більш детально?

14:02 26.02.2019

Консультація щодо усиновлення

Доброго дня! Ми з дружиною виховали двох дітей, нині вони вже дорослі і живуть окремо,  але  нам хочеться подарувати любов та тепло дитині з дитячого будинку. В Інтернеті міститься багато різної інформації, однак немає розуміння, що за чим робити,  куди звертатися та які документи необхідно зібрати?  Буду вдячний за поради.  

10:42 21.02.2019

Юридична консультація щодо виплати аліментів

Павле Дмитровичу, роз’ясніть, будь ласка, як стягнути аліменти з колишнього чоловіка? Ми не проживаємо разом понад один рік, батько дитину майже не бачить та матеріально не підтримує. Дякую за відповідь.

09:10 12.02.2019

Як отримати свідоцтво про народження та зареєструвати місце проживання дитини

Консультації Доброго дня, пане Міністре. Через місяць чекаємо з дружиною на первістка, хочемо дізнатися як отримати свідоцтво про народження та зареєструвати місце проживання дитини? Іван Самойлов

12:01 07.02.2019

Консультації Міністра юстиції у випадку втрати паспорту за кордоном

Доброго дня, пане Міністре! Перебуваючи за кордоном під час новорічних свят, зі мною трапилася неприємна історія - в мене викрали закордонний паспорт. Згодом все відновила, але я дуже перенервувала, тому що не знала, що робити та куди звертатися. Розкажіть, будь ласка, як правильно діяти в такому випадку?

16:01 14.01.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь