A A A K K K
для людей із порушенням зору
Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Шабля 2019 віддзвеніла!

Дата: 20.06.2019 08:43
Кількість переглядів: 1351

 

Батуринська міська рада разом із Національним історико-культурним заповідником «Гетьманська столиця» завдячують усім, хто взяв участь у другому БАТУРИНФЕСТі «Шабля», приуроченому до 350-ї річниці започаткування гетьманської резиденції в Батурині! Ми разом такі різні і тому зробили його різнобарвним, різноголосим у виступах програми, виставках та на ярмарку!

Почалось відкриття фесту 15 червня з виступів народних аматорських колективів Батуринської громади, серед яких народний фольклорно-обрядовий ансамбль «Козацька душа», дівочий співочий гурт «Вишиваночка», дитячі танцювальні гурти і солісти Батуринського міського та Городищенського сільського будинків культури.

Далі увагу глядачів привернули показові виступи сучасних «козаків» і юних «козачок» від конотопської «Академії змішаних єдиноборств».

А вихованці Центру дитячо-юнацької творчості, який є найбільшим у місті Конотоп позашкільним закладом, чудовою хореографією та вокалом допомогли створити атмосферу єдності й творчого підйому.

Відчувалось, що наші сусіди дуже запальні й талановиті!

Артисти і студенти Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтва підхопили гарний настрій та під гучні оплески, що не були ілюзією, продемонстрували фокуси, акробатичні номери, сучасний естрадний танець та естрадний спів.

Потужними виступами рок-гурти «Протифаzа» з м. Бахмач,  «FROM INSIDE OUT» з м. Кролевець та Лєна Іванова з проектом «Володар», м. Чернігів, гарним настроєм запалили глядачів, ніби перехопивши естафету від спекотного сонечка.

Фінішував перший день фесту спільний проект Global Summer Dance Baturyn 2019, що складався з гурту Cloud Jam, м. Київ, DJ Javiro, DJ  Rocket-Jam, м. Кременчуг та бет-мейкер з Андалусії, Іспанія, в якому музиканти створили незабутню музичну ніч у стилі електро-тропікал та електро-фольку.

Впродовж фестивалю тривали екскурсії унікальними об’єктами Національного заповідника «Гетьманська столиця», фуд-корт (зона харчування) із кращими смаколики української традиційної кухні, торговий ярмарок і атракціони.

Також працювало «містечко майстрів»: виставка-ярмарок майстрів народного декоративно-прикладного мистецтва і майстер-класи. Так, на Зелені свята Батурин перетворився на великий фестивальний майданчик з локаціями не тільки розважального, в найкращих традиціях козацького свята, а й просвітницького та навчального характеру.

 

Святковим богослужінням в Церкві Воскресіння Господнього та літією біля Пам’ятника жертвам Батуринської трагедії 1708 року розпочав другий день фесту о.Роман, священик Правосланої церкви України.

В урочистих виступах пролунали вітальні слова від почесних гостей учасникам фесту, вдячні слова керівництва міста Народному депутату ВО № 208 В.М. Давиденку та В.І. Ульянченко за допомогу, яка стала запорукою у підготовці та проведенні другого БАТУРИНФЕСТу «Шабля». Звісно, фестиваль не міг відбутися без потужної підтримки з боку ПАТ «Чернігівобленерго», Міністерства молоді та спорту України,  департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації, Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, керівництва історико-культурного центру «Вітрила Маклая», ФОП Валерій Слабченко та багатьох інших.

Усіх вразили професійні виступи співаків Чернігівського українського академічного хору та естрадних виконавців Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

На фоні виставки військової техніки та озброєння потужно пролунав військовий оркестр та кавер-гурт «DAGGER» уславленої  58-ї ОМПБр ім. гетьмана І. Виговського з м. Конотоп.

Вечірній концерт другого дня рок-сцени об’єднав гурти: «Новий день», м. Конотоп, «Скеля», м. Чернігів, «КОРАЛЛІ», м. Івано-Франківськ та хед-лайнера БАТУРИНФЕСТу – гурт «Kozak System», м. Київ.

Нічна дискотека з DJ SaliVan Rocket-Jam, м. Кременчуг сягнула далеко за північ.

Інтерактивний арт-пікнік з пленером, організований волонтерами з м. Бахмач ГО «Вогонь відродження» за підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА, викликав найбільшу зацікавленість у молоді та сімей з дітьми.

Упродовж двох днів тривала презентація Батуринської громади. Вона складалась із яскравої презентації Батуринської ЗОШ І-ІІІст. ім. Гр. Орлика спільно з виступом вихованців Батуринської філії Бахмацької районної школи мистецтв ім. А.Розумовського, демонстрації діяльності пластунів Батуринської станиці ім. Д.Чечеля, тематичної презентації літератури Батуринської міської бібліотеки та дружньої співочої виставки Матіївського старостинського округу. А смаколики української традиційної кухні можна було придбати не тільки у рестораціях фуд-зони, а й пригоститись на презентації Батуринської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь