A A A K K K
для людей із порушенням зору
Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Пенсію підвищили 224 тис. пенсіонерам

Дата: 16.03.2021 15:33
Кількість переглядів: 443

 

 

З 1 березня 2021 року в області проіндексовано пенсію, у зв’язку зі зростанням середньої заробітної плати та показника інфляції, 277,9 тис. особам. До рівня 2200 грн. підвищено розміри пенсій особам, які мають повний страховий стаж (35 років для чоловіків та 30 років для жінок). Розмір пенсії підвищено для 224,1 тис. осіб. Середній розмір підвищення склав 217,38 грн.

Якщо розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії не досягає 100 грн., то встановлюється щомісячна доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії.

Про це повідомила заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Наталія Білозуб.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2021 року № 127 “Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році” Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернігівській області з 01.03.2021 проведено перерахунок пенсій, передбачений частиною другою статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11.

 

КОМУ ПЕРЕРАХУВАЛИ (ПРОІНДЕКСУВАЛИ) ПЕНСІЮ Проіндексовано пенсії за віком, по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника, за вислугу років відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”; по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”        (з-поміж військовослужбовців строкової служби та членам їхніх сімей); по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника обчислені відповідно до ст. 54 та 59 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

      НАГАДУЄМО

Перераховані пенсії виплачуватимуться пенсіонерам у визначену їм дату починаючи з 4 березня. Перерахунки проведено автоматизованим способом, тому звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно. Розмір підвищення розраховано індивідуально для кожного пенсіонера за документами, які містяться в пенсійній справі.

 

       НЕ ПЕРЕРАХОВУЮТЬСЯ (ІНДЕКСУЮТЬСЯ) ПЕНСІЇ

-тим, кому виплату вперше призначили у 2019 – 2021 році

-держслужбовцям

-науковим працівникам

-помічникам народних депутатів

-отримувачам спецпенсій або довічного утримання (судді, прокурори тощо)

 

       ВАРТО ПАМ’ЯТАТИ

Розмір пенсій, за Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»визначається з урахуванням індивідуальних показників особи, зокрема коефіцієнта страхового стажу і заробітку. Водночас застосовується величина оцінки одного року страхового стажу 1 % (визначена статтею 25 цього Закону на дату здійснення перерахунку пенсії).

Розмір пенсії по інвалідності військовослужбовцям строкової служби визначається у відсотках (40-100% залежно від групи і причини інвалідності) від середнього заробітку з урахуванням індивідуального коефіцієнта заробітку особи.

Пенсія по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи, для осіб із числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС обчислюються в розмірі відшкодування фактичних збитків(у відсотках) за формулою, визначеною в Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 № 1210.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь