A A A K K K
для людей із порушенням зору
Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ПРОЄКТ РІШЕННЯ Про встановлення вартості харчування дітей (одного дітодня) в закладах освіти  Батуринської міської ради на 2022 рік

Дата: 26.11.2021 15:30
Кількість переглядів: 994

ПРОЄКТ 

 

    • МІСЬКА РАДА

НІЖИНСЬКОГО РАЙОНУ

    • ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

(шістнадцята сесія дев’ятого скликання)

 

       грудня  2021 року          м. Батурин                                     №

 

Про встановлення вартості харчування дітей

(одного дітодня) в закладах освіти

 Батуринської міської ради на 2022 рік

 

  Керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 56 Закону України «Про освіту», статтею 35 Закону України «Про дошкільну освіту», згідно з Порядком встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах, затвердженим Наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 року № 667(із змінами), розглянувши аналіз витрат на харчування дітей в закладах освіти Батуринської міської ради, враховуючи     висновок постійної комісії  з  питань освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту, міська рада  в и р і ш и л а:

  1. Встановити з 01 січня 2022 року грошову норму вартості харчування одного дня на 1 дитину (одного дітодня) в  закладах освіти міської ради: для учнів 1-4 класів та  дітей пільгової категорії   -23 грн., для учнів, які харчуються за  батьківські кошти -23 грн., для вихованців дошкільних підрозділів філій (з 2-х разовим харчуванням) -20 грн., для вихованців   дошкільного підрозділу Батуринської ЗОШ І-ІІІ ст. (з 3-х разовим харчуванням) -32 грн.
  2. Збільшити вартість харчування дітей  в  дошкільних підрозділах закладу освіти  міської ради в  оздоровчий період на 10%.
  3. Встановити батьківську плату за харчування в дошкільному підрозділі Батуринської ЗОШ І-ІІІ ст.  у розмірі 60% від вартості харчування  однієї  дитини на день, у дошкільних  підрозділах філій Батуринської ЗОШ І-ІІІ ст.   - у розмірі 50%.
  1.  Забезпечити харчування дітей   за кошти міського бюджету з розрахунку 100% вартості харчування   у закладах загальної середньої та дошкільної освіти таких пільгових категорій:

 - дітей-сиріт;

-  дітей з інвалідністю;

-  дітей, позбавлених батьківського піклування;

 - дітей  із  сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

-  дітей з особливими  освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах;

- дітей, батьки яких загинули під час проведення антитерористичної операції;

- дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов'язків;

- дітей громадян, мобілізованих на особливий період;

- дітей, демобілізованих учасників бойових дій ;                                                                  

- дітей з сімей, батьки яких отримали  інвалідність як учасники  бойових дій;

-дітей, батьки  яких отримали поранення під час проведення антитерористичної операції;

- дітей тимчасово переселених з території проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим;

- дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи;

 - дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах;

- учнів 1-4 класів;

- дітей-напівсиріт ( які втратили одного із батьків). 

  1. Звільнити батьків або осіб, які їх замінюють, від плати за харчування  в закладах дошкільної освіти дітей, у сім’ях яких сукупний дохід на кожного члена за попередній квартал з урахуванням індексу зростання цін не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку установлюється Законом України «Про Державний бюджет України» для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних закладах дошкільної освіти.
  2. Зменшити   оплату за харчування дітей в закладах дошкільної освіти  на 50 % для батьків, у сім’ях яких троє і більше дітей. Нарівні з рідними дітьми враховувати падчерок та пасинків, які проживають у цій сім’ї, якщо вони не були враховані в сім’ї іншого з батьків, а також дітей, на яких оформлена опіка у зв’язку зі смертю батьків, позбавленням їх батьківських прав, засудженням до позбавлення волі, включаючи час перебування під слідством або направленням на примусове лікування.
  3. Встановити на оздоровчий період-14 календарних днів -  вартість харчування дітей на один дітодень  у пришкільних таборах з денним перебуванням дітей  у 2021 році в розмірі 40 грн.(на загальну кількість дітей, що отримають відпочинкові послуги у пришкільних таборах-230 дітей).
  4. Відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту міської ради, Батуринській ЗОШ І-ІІІ ст. організаційно забезпечити виконання  пп.1-7 цього рішення.

       9. Фінансовому відділу міської ради врахувати  пп.1-7  цього рішення при формуванні проєкту  бюджету Батуринської міської територіальної громади на 2022 рік.

      10. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради   з питань освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту.

 

 

Міський голова                                                        Леонід  ДУША

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь