A A A K K K
для людей із порушенням зору
Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Місцеві бюджети Чернігівщини минулого року від сплати податків і зборів отримали 7,5 млрд гривень

Дата: 27.01.2022 15:47
Кількість переглядів: 438

Місцеві бюджети Чернігівщини минулого року від сплати податків і зборів отримали 7,5 млрд гривень

 

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні-грудні 2021 року надійшло  7,5 млрд грн від сплати податків і зборів.

Найбільшу частку у загальній сумі (65,6 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 4,9 млрд грн, з них до обласного бюджету спрямовано 978,6 млн гривень.

Податку на майно (за земельні ділянки, житлову та нежитлову нерухомість, а також за автомобілі преміум - класу) сплачено 1 млрд гривень (майже 14 відс. доходів бюджетів територіальних громад). Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло близько 1 млрд гривень (понад 13 відсотків загальної суми надходжень).

Частина решти податків і зборів у загальній сумі становить 7,2 відс. обсягу надходжень: податку на прибуток сплачено 83,7 млн грн (з них по платниках області – 49,5 млн грн та по платниках, включених до Реєстру ВПП на 2021 рік – 34,2 млн грн), рентної плати за користування природними ресурсами – майже 173,2 млн грн, акцизного податку від реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 227,2 млн грн, плати за ліцензії на виробництво та продаж підакцизних товарів – 19,5 млн грн, екологічного податку – 21,9 млн грн. та інші. 

Найбільшу частину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечили установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (25,9 відс. загальної суми або 1,9 млрд грн). Також у значних розмірах сплачено податки представниками галузі сільського господарства (21 відс. або 1,6 млрд грн) та промисловості (13,5 відс. або 1 млрд грн). Від громадян надійшло 1,1 млрд грн податків з підприємницької діяльності та плати за майно (14,5 відс. загальної суми).

Суб’єктами господарювання, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, сплачено 578,7 млн грн (7,8 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – 387 млн грн (5,2 відс.), галузі лісового господарства – 238,5 млн грн (3,2 відс.), будівництва – 108,6 млн грн (1,5 відсотка).

        Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь