A A A K K K
для людей із порушенням зору
Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та зберігання пального стало зручніше

Дата: 07.11.2023 11:29
Кількість переглядів: 73

Отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та зберігання пального стало зручніше

 

В управлінні контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Чернігівській області нагадали, що роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами, або рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, або пальним може здійснюватися суб'єктами господарювання (у тому числі іноземними суб’єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них відповідних ліцензій.

Ліцензія або рішення про відмову в її видачі видається заявнику не пізніше 10 календарних днів (щодо пального - не пізніше 20 календарних днів) з дня одержання зазначених у цьому Законі документів. У рішенні про відмову у видачі ліцензії повинна бути вказана підстава для відмови з посиланням на відповідні норми законодавства.

 Ліцензія видається особисто заявнику або уповноваженому представнику заявника (керівнику чи іншій особі за довіреністю) при пред’явленні ним документа, що посвідчує особу, в місці прийому суб’єктів звернень, зазначеному в заяві.  

У разі втрати або пошкодження ліцензії орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб'єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) протягом трьох робочих днів видає суб'єкту господарювання (у тому числі іноземному суб’єкту господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) дублікат ліцензії. Строк дії дубліката ліцензії не може перевищувати строку дії, зазначеного у втраченій або пошкодженій ліцензії.

За видачу дубліката ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та зберігання пального, справляється плата у розмірі 780 гривень, яка зараховується до бюджету згідно з чинним законодавством.

Для того, щоб отримати ліцензію в ДПІ за місцем здійснення діяльності,  суб’єкт господарювання при подачі заяви має вказати місце отримання ліцензії. Якщо суб’єкт господарювання бажає отримати скановану копію ліцензії на свою електронну скриньку, то в заяві прописує свою електронну адресу.

Якщо в заяві не зазначено місце отримання ліцензії, то ліцензія видається в місці прийому суб’єктів звернень, у якому подано заяву (Головне управління ДПС у Чернігівській області, м. Чернігів, вул. Реміснича,11. Телефони для консультації: 652-948, 652-953).

Довідково: видача ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та зберігання пального, здійснюється на підставі ст. 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19 грудня 1995 року N 481/95-BP (зі змінами та доповненнями).

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь