Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Звіт міського голови Леоніда Душі перед Батуринською міською територіальною громадою за 2020 рік

Дата: 29.01.2021 09:00
Кількість переглядів: 26

Звіт міського голови Леоніда Душі перед Батуринською міською територіальною громадою за 2020 рік

 

Соціальна сфера

Населення на території Батуринської ОТГ переживає стійке демографічне зменшення, що виражається у значному перевищенні чисельності померлих (99 чоловік) над чисельністю народжених (19 дитини).

Відсоткове відношення чисельності пенсіонерів до загального числа жителів громади  від кінця 2019 року майже не змінилось, що складає 33,8 %. Соціальний захист людей пенсійного віку залишається одним з пріоритетних напрямків соціальної політики та передбачає здійснення заходів, спрямованих на створення умов, що забезпечують економічне благополуччя, а також надання їм додаткових прав і гарантій. У населених пунктах ОТГ реалізується програма соціального захисту окремих категорій громадян (щодо порядку проведення розрахунку компенсаційних виплат за пільговий проїзд автомобільним транспортом) в тому числі пенсіонерів за віком. Також пенсіонери мають пільги зі сплати земельного податку.

Учасникам АТО та військовослужбовцям військової служби за контрактом Батуринською міською радою виплачена матеріальна допомога загальною сумою 64 500,00 грн.

 

Органи місцевого самоврядування

Протягом 2020 року здійснювалося надання консультацій, роз'яснень установам, підприємствам, організаціям і громадянам, що зверталися з питань компетенції відділів, що функціонують у міській раді.

З метою забезпечення прозорості та відкритості у діяльності Батуринської об’єднаної територіальної громади спеціалістами, в межах їх повноважень, постійно розміщується відповідна інформація про свою діяльність (зокрема рішення сесій) на офіційному веб-сайті громади. Будь-які фінансові дії відображаються в електронній системі публічних закупівель ProZorro.

На утримання органів місцевого самоврядування за 2020 рік здійснено видатків на загальну суму 5 533 840,48 грн.

 

Благоустрій населених пунктів ОТГ

Загалом на благоустрій населених пунктів громади за 2020 рік витрачено 498 617,06 грн.

На території Батуринської ОТГ проводились роботи з розчистки снігу, прибирання та благоустрою кладовищ, прилеглих територій до магазинів та інших закладів комерційного призначення.

В березні 2020 року Батуринською міською радою прийнято рішення Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель м. Батурин.

Також було передано іншу субвенцію Чернігівському обласному бюджету в сумі 70 000, 00 грн. на розробку проекту землеустрою по об’єкту «Благоустрій території Цитаделі з відтворенням споруд, спорудження меморіального комплексу та укріплення схилів НІКЗ «Гетьманська столиця», яка нажаль не була вчасно використана.

Протягом квітня упорядковано 5,7 га територій, прибрано 12,5 км узбіччя доріг, впорядковано та очищено від сміття пам’ятні місця. 

Сервісно-комунальним підприємством "Мрія" своєчасно в робочому режимі проводяться роботи по усуненню аварійних ситуацій на окремих ділянках водопровідних мереж, які мають значний термін експлуатації, проводяться роботи по ревізії запірної арматури. В літній період регулярно проводиться косіння трави на прилеглих територіях.

Протягом звітного періоду проводились роботи по заміні відсутніх та зруйнованих кришок (люків) на каналізаційних та водопровідних колодязях, роботи по ревізії та ремонту насосного обладнання.

На утримання та розвиток автомобільних доріг  використано з бюджету міської ради коштів на суму 2 185 050 ,13 грн, а саме поточний ремонт вулиць в с.Матіївка, с.Городище та м.Батурин.

Придбана друга черга системи вуличного відеоспостереження на суму 180 000 грн.

 

Освіта

На утримання дошкільних навчальних закладів витрачено з загального фонду 1 742 180,33 грн.

З загального фонду на загальну освіту використано 11 073 239,65 грн.

По напрямку «будівництво освітніх установ» зі спеціального фонду (фонд розвитку )використано коштів 962 748,42 грн. зокрема на:

  • ПКД «Капітальний ремонт внутрішніх приміщень будівлі Батуринської ЗОШ І-ІІІ ст. по вул. ім. В. Ющенка, 47-В в м. Батурин, Бахмацького району Чернігівської області»;
  • ПКД «Теплова модернізація (капітальний ремонт) будівлі Батуринської ЗОШ І-ІІІ ст. по вул. ім. В. Ющенка, 47-В в м. Батурин, Бахмацького району Чернігівської області»;
  • БМР «Реконструкція системи газопостачання котельні Батуринської ЗОШ І-ІІІ ст. по вул. ім. В. Ющенка, 47-В в м. Батурин, Бахмацького району Чернігівської області ».

 

Культура

З загального фонду на утримання сфери культури здійснено видатків на загальну суму 1 246 508,21 грн, а саме на заробітну плату з нарахуваннями, придбання господарчих товарів, на послуги Укртелекому, ТО газового господарства, на оплату електроенергії, на оплату природного газу, оплата екологічного податку.

 

Охорона здоров’я

На території Батуринської ОТГ функціонують: КНП «Батуринський міський центр ПМСД» Батуринської міської ради (амбулаторії в м. Батурин та с. Городище), два підрозділи КЗ «Бахмацький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» - Матіївський ФАП та Часниківський ФАП,  Терапевтичне відділення № 2 з паліативними ліжками Бахмацької ЦРЛ, де працює  кваліфікований  медичний  та обслуговуючий  персонал ( лікарі, медсестри, санітаркифельдшери), які  мають великий  досвід  роботи. Лікарські  амбулаторії  забезпечені   необхідними  матеріалами  та  технічною  базою. Загально в середньому,  щоденно  лікарі  обслуговують 25  викликів.

На території м. Батурин функціонує 1 аптека та 1 аптечний пункт.

          На території ОТГ працює ветеринарна лікарня та ветаптека,   працівники яких надають кваліфіковану  допомогу населенню по лікуванню  домашніх тварин.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь