Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Звіт міського голови Леоніда Душі перед Батуринською міською територіальною громадою за 2022 рік

Дата: 27.01.2023 09:00
Кількість переглядів: 46

Звіт міського голови Леоніда Душі перед Батуринською міською територіальною громадою за 2022 рік

 

Дохідна частина міського бюджету за 12 місяців 2022 року по власних надходженнях,  без урахування трансфертів загального фонду, виконана на 123,88 %.

Субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів у 2022 році склала 1 400,0 тис. грн., що були спрямовані на потребу ЗСУ.

За рахунок коштів бюджету розвитку було здійснено капітальних видатків в сумі 1 311,43 тис. грн., а саме:

  • 114,02 тис. грн. – придбання товару для підготовки об’єктів до опалювального сезону (Котел EUROTHERM 24 CSP, Котел EUROTHERM 37);
  • 22,0 тис. грн. – придбання обладнання (камери відеоспостереження для благоустрою території);
  • 1 116,04 тис. грн. – ПКД «Реконструкція системи опалення (встановлення блочно-модульної котельні) будівлі КНП "Батуринський міський центр первинної медико-санітарної допомоги", що знаходиться за адресою: вулиця ім. В. Ющенка 54, м. Батурин Ніжинського району, Чернігівської області»;
  • 15,0 тис. грн.ПКД «Реконструкція в рамках відновлення системи вуличного освітлення частини вул. Шкільна, вул. Набережна, вул. Центральна від ТП-21 в с. Пальчики, Ніжинського району, Чернігівської області. Коригування»»
  • 15,0 тис. грн. – ПКД «Реконструкція в рамках відновлення системи вуличного освітлення частини вул. Шевченка, вул. Гагаріна від ТП-398 в с. Пальчики, Ніжинського району. Чернігівської області. Коригування»;
  • 29,37 тис. грн. – виготовлення ПКД по об’єкту «Капітальний вибірковий ремонт покриття проїзної частини автомобільної дороги по вул. Кооперативна в м. Батурин Ніжинського району, Чернігівської області. Коригування».

 

Органи місцевого самоврядування

Протягом 2022 року здійснювалося надання консультацій, роз'яснень установам, підприємствам, організаціям і громадянам, що зверталися з питань компетенції відділів, що функціонують у міській раді.

З метою забезпечення прозорості та відкритості у діяльності Батуринської об’єднаної територіальної громади спеціалістами, в межах їх повноважень, постійно розміщується відповідна інформація про свою діяльність (зокрема рішення сесій) на офіційному веб-сайті громади. Будь-які фінансові дії відображаються в електронній системі публічних закупівель ProZorro.

 

Благоустрій населених пунктів ОТГ

На території Батуринської міської ради ОТГ проводились роботи з розчистки снігу, прибирання та благоустрою кладовищ, прилеглих територій до магазинів та інших закладів комерційного призначення.

Організація благоустрою населених пунктів Батуринської МТГ у 2022 році була профінансована в сумі 406,31 тис. грн. (55,6 % від запланованого) коштів загального фонду.

 

Станом на 01.01.2023р.,  через відділ «Центр надання адміністративних та соціальних  послуг» Батуринської міської ради (далі – ЦНАСП) надається понад 122  адміністративних та соціальних послуг.

У ЦНАСПі здійснюється  видача посвідчень батькам багатодітної сім’ї та дітям з багатодітної сім’ї. Також при народженні дитини сім’ї отримують одноразову допомогу в розмірі 5000 грн за першу та другу народжену дитину, та 10 000 грн – за третю ікожну наступну.

Протягом звітного періоду ЦНАСП та віддалені робочі місця використовують програмний комплекс «Соціальна громада», РТГ та ІС «Вулик», всі працівники зареєстровані на порталі «Дія».

Таким чином, досягнуто цілі щодо забезпечення надання через ЦНАСП широкого спектру адміністративних та соціальних послуг, у тому числі онлайн послуг.

 За 2022 рік відділом «ЦНАСП» Батуринської міської ради проводиться робота над вдосконаленням своєї роботи відповідно до вимог чинного законодавства, спрощенням, оперативністю та покращенням умов їх отримання.

Продовжується співпраця відповідно до укладених угод з:

- Управлінням Державної міграційної служби України в Чернігівській області;

- Головним управлінням пенсійного фонду України в Чернігівській області;

-  Управлінням соціального захисту населення Ніжинської РДА;

         - Бахмацькою районною філією Чернігівського обласного центру зайнятості;

 -  Головним управлінням Держгеокадастру в Чернігівській області.

У відділі ЦНАП забезпечується ведення реєстрів, таких як:

- інтегрована система «Соціальна громада»;

- реєстр «Територіальна громада»;

- реєстр «Виборців»;

- інформаційна система “Вулик” з доступом до системи Дія;

За допомогою інтегрованої системи «Соціальна громада» відділ «ЦНАСП» та віддалені робочі місця забезпечують електронний обмін даними, що набагато спрощує і пришвидшує обмін і опрацювання інформації.

При оформленні субсидій, допомог, пільг, жителі громади звертаються до спеціалістів відділу «ЦНАСП», де приймаються документи згідно визначених переліків, на місці сканують і направляють в електронному вигляді за допомогою інтегрованої системи «Соціальна громада» до  управління соціального захисту населення.

          Працівниками відділу «ЦНАСП» надаються різноманітні консультації та допомога зокрема при запису до електронної черги Державної міграційної служби на заміну чи отримання паспорта, та багато інших випадків з метою покращення доступу жителів до отримання різноманітних послуг.

 

 

4. Надання соціальних послуг

КУ «Центр надання соціальних послуг» Батуринської міської ради протягом звітного періоду обслуговувала:

  • осіб похилого віку;
  • осіб з інвалідністю;
  • хворих (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці) у разі, коли вони на своєму утриманні  мають  неповнолітніх  дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку;
  • внутрішньо -  переміщених осіб, учасників АТО, сімей, дітей та молодь, осіб, звільнених з місць позбавлення волі, які перебувають у складних життєвих обставинах, у зв’язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості, як такі, що шукають роботу;
  • осіб, з числа випускників інтернатних закладів;
  • сім’ї, де один чи кілька членів мають інвалідність;
  • сім’ї усиновлювачів, опікунів/піклувальників;
  • одиноких матерів;
  • осіб, з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • особи, які перебували/перебувають у конфлікті з законом та їх сім’ї.

 

5. Освіта

Головним завданням освітянської галузі МТГ у звітному періоді п.р. була підготовка закладів освіти МТГ до нового 2022-2023 навчального  року.

Заклади освіти спрямовували свою діяльність на вирішення  питань  створення мотивуючого простору,  просторово-предметного оточення закладів освіти; забезпечення енергоефективності будівель закладів освіти; забезпечення створення у закладах освіти інклюзивного освітнього та безперешкодного (безбар’єрного) середовища для осіб з особливими освітніми потребами; створення умов для здобуття освіти із застосуванням новітніх інформаційно-комунікаційних засобів та технологій; використання матеріально-технічної бази закладів освіти для забезпечення всебічного розвитку особистості здобувачів освіти.

У новому навчальному році максимально  спрямовані  зусилля на проведення реформування системи шкільного харчування. Розбудова системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок – це стратегічні цілі, визначені Національною стратегією розбудови безпечного і здорового освітнього середовища в Новій українській школі, схваленої Указом Президента України 25.05.2020 № 195/2020.                                                                                                                    

Для всіх дітей організовано гаряче харчування відповідно до нових вимог з урахуванням нових норм й організації харчування в закладах освіти.

Пільгові категорії дітей забезпечуються гарячими обідами за рахунок бюджету  Батуринської міської територіальної громади.

 

8. Охорона здоров'я

 

Головною метою заходів в цьому напрямку є забезпечення прав мешканців громади у галузі охорони здоров’я та підтримка закладів охорони здоров’я в усіх населених пунктах.

Обслуговують населення в громаді дві амбулаторії загальної практики сімейної медицини (Батуринська АЗПСМ та Городищенська АЗПСМ),  п’ять ФАПів та ФП у селах: Матіївка, Красне, Митченки, Пальчики, Обмачів, Осіч, Часниківка, що входять до складу КНП «Батуринський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Батуринської міської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь