Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Леонід Душа - десять років міський голова Батурина

Дата: 03.06.2024 07:50
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

   Сьогодні, 03 червня 2024 року,  виповнюється десять років перебування на посаді Батуринського міського голови Душі Леоніда Леонідовича.

   Жителі громади чотири рази, шляхом голосування, обирали його міським головою, що говорить про велику довіру з боку виборців.

Саме завдяки зусиллям та клопіткій праці Леоніда Душі 20 листопада 2016 року була створена окрема адміністративно-територіальна одиниця – Батуринська об’єднана територіальна громада, що дало можливість нашому краю розвиватися повноцінно, використовуючи власні сили та ресурси.

Впродовж всього періоду діяльності Леоніда Душі на посаді міського голови вирішувався комплекс першочергових проблемних питань розвитку території  

громади. Важливим напрямком був і залишається соціально-економічний розвиток, а пріоритетним – галузь освіти.

   Тож знаковою справою 2015 року було проведення капітального ремонту будівлі Батуринського ДНЗ «Віночок», його харчоблоку, ігрових кімнат та зміцнення  матеріально-технічної бази дошкільного закладу. На впорядкованому подвір’ї діти граються на новому ігровому майданчику та відпочивають у затишних альтанках.

   У 2017 році Батуринській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Григора Орлика було надано статус опорного закладу. Розпочато роботи щодо створення сучасного мотивуючого освітнього простору у закладах освіти громади. За ініціативою Леоніда Душі у кожній із шкіл проведено реконструкції систем опалення з переходом з газової на альтернативну, відремонтовані шкільні харчоблоки, які щорічно поповнюються новітнім кухонним обладнанням. Тепер для дітей Батуринської ЗОШ І-ІІІ ст. та її Городищенської філії І-ІІ ст. готують корисні страви у пароконвекційних печах. Щорічно виділяються кошти для проведення капітальних ремонтів будівель та внутрішніх приміщень закладів освіти. Станом на сьогодні триває завершальний етап капітального ремонту приміщення Батуринської ЗОШ І-ІІІ ст. Майже кожна  класна кімната закладів освіти громади забезпечена комп’ютерним обладнанням, новими меблями, навчальним приладдям. Створений освітній простір для дітей з особливими освітніми потребами.

  У громаді стовідсотково забезпечено підвезенням дітей та педагогічних працівників до закладів освіти. Протягом 2017 – 2024 років завдяки зусиллям Леоніда Леонідовича шкільний автопарк  поповнився чотирма новими автобусами.

Для забезпечення належної безпекової ситуації в закладах освіти громади було відремонтовано та створено найпростіші укриття на випадок повітряної тривоги, завдяки чому діти громади навчаються в очному режимі.

    Не залишається поза увагою голови і культурна галузь громади. Ще у 2016 році за ініціативи та активного його сприяння  було побудовано та відкрито в Батурині пам’ятник Тарасу Шевченку та облаштовано прилеглу територію. Проведено капітальні ремонти у сільських клубах сіл Обмачів та Часниківка. В Часниківці сільський клуб став не лише окрасою села, а й його соціально-культурним центром. Оновлені костюми для народного хору «Козацька душа» та електроапаратура закладів культури. Для вихованців Школи мистецтв придбані нові музичні інструменти.

   У 2018 році рішенням двадцятої сесії восьмого скликання від 27 серпня 2018 року створено комунальне некомерційне підприємство «Батуринський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Батуринської міської ради, що стало початком реформування та розвитку медичної галузі громади. Леонід Душа доклав багато зусиль для укомплектування закладу сімейними лікарями, покращення матеріальної бази медичної галузі. Так проведено реконструкцію та повторно відбудовано після пожежі 2020 року будівлю Городищенської сільської лікарської амбулаторії, оновлено приміщення фельдшерсько-акушерських пунктів у селах громади. Триває капітальний ремонт внутрішніх приміщень Батуринської первинки, постійно здійснюється поповнення сучасного медичного оснащення.  

 Для реалізації надання населенню громади максимальної кількості адміністративних послуг 12 червня 2019 року Батуринською міською радою було прийнято рішення «Про створення відділу «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого апарату Батуринської міської ради», який розміщено у придбаній та відремонтованій будівлі колишньої автостанції  м. Батурин. У ЦНАПі можна щоденно отримати близько 200 видів послуг. Для зручності жителів громади тут два рази на місяць ведуть прийом працівники Пенсійного фонду. 

   У 2020 році у Батуринській громаді була створена  комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Батуринської міської  ради, в стаціонарному відділенні якої на постійній основі проживають 25 підопічних, які не здатні самостійно себе обслуговувати, а також 12 соціальних робітників надають соціальну послугу «Догляд вдома» 114 потребуючим догляду жителям громади.

Знаковою справою 2020 року було ініційоване та організоване Батуринським міським головою Леонідом Душею будівництво пішохідного моста через річку Сейм, який з’єднав населені пункти Матіївка й Батурин. Всі  роботи були виконані господарським шляхом за рахунок благодійної допомоги без використання бюджетних коштів.

   За роки збільшено статутний фонд СКП «Мрія»: придбано трактор з причіпним обладнанням, екскаватор, сміттєзбиральну машину, машину-асенізатор. За рахунок гуманітарної допомоги поповнено основні фонди установи потужними генераторами, бензопилами, мотокосами, мінінавантажувачем. Ведеться ремонт водонапірної вежі.

  Леонід Леонідович, як справжній господар, дбає про благоустрій громади: відремонтовано дев’ять доріг з асфальтним покриттям, встановлено сім дитячих майданчиків по селах громади, проведено капітальний ремонт двоповерхового громадського будинку в центрі м. Батурин, запрацювало вуличне освітлення, встановлено системи вуличного відеоспостереження, занедбана місцинка центру Батурина перетворилася на сучасний сквер «Плин часу»…

  Міський голова постійно працює над залученням у наш край інвесторів для збільшення доходів місцевого бюджету. Так нещодавно запрацював пересувний, екологічно безпечний асфальтний завод. На меті ще декілька проєктів.

   У планах Леоніда Леонідовича  багато задумів, які б він хотів втілити у життя задля розквіту громади, але безжалісна війна вносить свої корективи.

За час повномасштабного вторгнення на потреби ЗСУ з бюджету громади виділено 10 млн. грн., а загалом за десятиліття на розвиток громади було спрямовано близько  95 млн. коштів місцевого бюджету та залучено  12  млн. державних.

   Наш міський голова завжди відкритий до людей, які звертаються до нього за допомогою. Неважливо, чи він зараз на робочому місці, чи просто на вулиці, в парку чи деінде. Завжди приділить увагу, допоможе вирішити проблему. Постійно опікується долею громадян, які опинилися в складних життєвих обставинах. У людях найбільше цінує чесність і порядність, і переконаний, що кожен після себе  має залишити свій слід.

  Тож бажаємо Вам, Леоніде Леонідовичу, втілити задумане у життя, мати надійну команду та підтримку суспільства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь