A A A K K K
для людей із порушенням зору
Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Інформує Бахмацька районна філія  Чернігівського обласного центру зайнятості

Дата: 17.02.2020 13:48
Кількість переглядів: 677

Одним із пріоритетів служби  зайнятості є сприяння у започаткуванні власної справи незайнятим громадянам з метою забезпечення їх зайнятості.

Служба зайнятості здійснює підготовку безробітних громадян для організації малого бізнесу. Безробітні активно залучаються до участі у семінарах з підприємницької діяльності, що проводяться за участю фахівців центрів зайнятості, податкових органів, соціальних фондів, фінансових та підприємницьких структур, що надають широкий спектр інформаційних та консультаційних послуг з юридичних, економічних та інших питань. Бажаючим заснувати власну справу надаються профорієнтаційні послуги та послуги з професійного навчання основам підприємницької діяльності.

Сфери, в яких може застосувати свої знання колишній безробітний, а нині – підприємець-початківець, - найрізноманітніші. Це і організація туристичної роботи, і реклама, і надання різноманітних послуг, і вирощування грибів, квітів, овочів, торгівля, тощо.

Відповідно до Закону України „ Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття ” незайнятим особам, які в установленому порядку зареєстровані у службі зайнятості як шукаючі роботу та визнані безробітними, призначена допомога по безробіттю може виплачуватися одноразово для організації підприємницької діяльності. Таку виплату можуть отримати безробітні, яким виповнилося 18 років, у разі, якщо вони не можуть бути працевлаштовані за сприяння служби зайнятості протягом одного місяця у зв'язку з відсутністю для них на ринку праці підходящої роботи, фахівці служби зайнятості нададуть їй допомогу в організації власної справи.

Щоб бути конкурентоспроможним на сучасному ринку праці, доводиться нерідко підвищувати свою кваліфікацію, а інколи навіть опановувати нову професію.

У службі зайнятості стверджують, що вчитися ніколи не пізно, і після 45 років також. Наразі для цього створені всі умови. Зокрема, громадянам цієї вікової категорії служба зайнятості пропонує для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці отримати ваучер на навчання і здобути затребувану професію чи підвищити кваліфікацію за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Ця послуга не стосується безробітних, зареєстрованих у службі зайнятості. Ваучер на навчання надається громадянам старше 45 років, які мають професійно-технічну або вищу освіту та не менше 15 років страхового стажу, не досягли пенсійного віку. А також особам, звільненим з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам. Вартість ваучера не може перевищувати десятикратний розмір визначеного законом прожиткового мінімуму для працездатних осіб. На сьогодні це – 21 020 грн.

Отже, «45+» - це не вирок, навчайтеся, розвивайтеся, цікавтеся інноваційними технологіями. Не упустіть свій шанс стати конкурентоспроможними на ринку праці!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь