A A A K K K
для людей із порушенням зору
Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ПРОЄКТ РІШЕННЯ Про Програму будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності Батуринської міської ради на 2022-2024 роки

Дата: 26.11.2021 15:29
Кількість переглядів: 863

ПРОЄКТ 

 

УКРАЇНА

БАТУРИНСЬКА МІСЬКА РАДА

НІЖИНСЬКОГО РАЙОНУ

ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

(шістнадцята сесія восьмого скликання)

 

06 грудня  2021 року                       м. Батурин                                № 27

 

 

Про Програму будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності Батуринської міської ради на 2022-2024 роки

 

 

         Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись Законами України „Про автомобільні дороги”, “Про дорожній рух”, “Про транспорт”, “Про автомобільний транспорт”, “Про джерела фінансування дорожнього господарства України”, постанови Кабінету Міністрів України від 30 березня 1994 р. № 198 „Про затвердження Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони”, міська рада в и р і ш и л а:

1. Затвердити Програму будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності Батуринської міської ради на 2022-2024 роки (додається).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку.

 

Міський голова                                                                        Леонід ДУША

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення 16 сесії Батуринської міської ради 9 скликання від 06.12.2021 № 27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                ПРОГРАМА

будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності Батуринської міської ради на 2022-2024 роки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                      Вступ

        З метою покращення соціально-економічного становища , поліпшення   та створення умов для безпечного і повноцінного життя, праці і відпочинку населення, виникла необхідність змінити на краще ситуацію у сфері дорожнього господарства населених пунктів.

         Проблеми у сфері дорожнього господарства міста  завжди знаходяться в центрі уваги виконавчого комітету Батуринської міської ради.  Від того, як вирішуються проблеми даної галузі на державному та регіональному рівнях, залежить життєдіяльність, соціальна стабільність та інвестиційна привабливість  міста.

         На даний час виконком міської ради  прикладає всіх зусиль для утримання дорожньої мережі у належному стані, займається вирішенням питань благоустрою, організовує громадськість, проводить роз’яснювальну роботу по правилах утримання територій.

              Однією з нагальних і найбільш болючих є проблема поточного та капітального ремонту доріг комунального значення населеного  пункту та їхнє утримання в належному стані.

         Основою для розроблення даної Програми є Закони України „Про автомобільні дороги”, “Про дорожній рух”, “Про транспорт”, “Про автомобільний транспорт”, “Про джерела фінансування дорожнього господарства України”, постанови Кабінету Міністрів України від 30 березня 1994 р. № 198 „Про затвердження Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони” (із змінами).

 

                                           2. Мета Програми

            Метою Програми є покращення стану вулиць та автомобільних доріг комунальної власності за рахунок коштів державного та міського  бюджетів, що позитивно вплине на соціально-економічний розвиток територіальної громади, поліпшення транспортного сполучення та безпеки дорожнього руху, що  в кінцевому   результаті  дасть  можливість   підвищити   якість  життя  населення Батуринської МТГ.

 

3. Визначення проблеми, на розв’язання

якої спрямована Програма

На території Батуринської МТГ проводить господарську діяльність сільськогосподарське підприємство  ТОВ «Гетьманське», СП ТОВ «Агро дім», СТОВ «Нива»  та  ТОВ «АФ Надія», також на території м. Батурин розташований НІКЗ «Гетьманська столиця», до якого відповідно за рік на екскурсії прибувають туристи на великогабаритному транспорті. Також для здійснення господарської діяльності практично використовуються транспортні засоби, часто – великої місткості і тоннажу.   Переважна більшість транзитних транспортних засобів  створює. Тому у зв’язку зі значним транспортним навантаженням, шляхова мережа  міста втратила свої експлуатаційні якості і потребує як утримання та поточного ремонту так і  капітального.  Внаслідок обмеженого фінансування обсяги здійснення ремонтних робіт існуючої мережі доріг є недостатніми. На даний час здійснюється у більшості випадків поточний ямковий ремонт дорожнього покриття, який не має довготривалого ефекту і через деякий час потребує його повторного здійснення. Звичайно більш економічно вигідним за ямковий ремонт є капітальний ремонт дорожнього покриття, що відповідає всім сучасним стандартам та буде служити десятки років, але через  нестачу коштів його проведення постійно відкладається.

 

                         4. Перелік завдань і заходів Програми

         Основними завданнями програми є:

      - забезпечення належного утримання та ефективної експлуатації доріг на території міста;

      - забезпечення життєво важливих інтересів населення, об’єктів, підприємств, установ, організацій  незалежно від форм власності в дорожній доступності.

      - доведення   до  належного стану усіх  доріг комунальної власності;

      - впорядкування дорожнього руху на території міста.

 

5. Очікувані результати виконання Програми

Виконання Програми забезпечить:

- збереження існуючої мережі доріг комунальної власності від руйнування; 

- покращення експлуатаційного стану  доріг і вулиць комунальної власності;

          - ефективне використання наявних коштів та підвищення якості робіт, шляхом упровадження нових матеріалів та технологій.

 

6. Джерела фінансування Програми

Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету, що надійдуть від сплати податків та зборів згідно з відповідними бюджетними призначеннями.

 

 7Координація та контроль за ходом виконання Програми

 Координацію дій між виконавцями Програми та контроль за її виконанням, визначення порядку взаємного інформування, звітування здійснює постійна комісія з питань бюджету, фінансів, соціально – економічного розвитку міської ради.

 

Міський голова                                                                           Леонід ДУША

 

 

 

Паспорт програми

будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності Батуринської міської ради на 2022-2024 роки

 

        

1

Ініціатор розроблення Програми

Батуринська міська рада

2

Підстави розроблення Програми

 

Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закони України „Про автомобільні дороги”, “Про дорожній рух”, “Про транспорт”, “Про автомобільний транспорт”, “Про джерела фінансування дорожнього господарства України”, постанови Кабінету Міністрів України від 30 березня 1994 р. № 198 „Про затвердження Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони” (із змінами)

3

Розробник Програми

Виконавчий комітет Батуринської міської ради

4

Відповідальні виконавці Програми

Батуринська міська рада

5

Термін реалізації Програми

 

2022-2024 роки

6

Орієнтовні обсяги фінансування,тис. грн.

2022 рік

2023 рік

2024 рік

100,00

105,30

110,60

7

Джерела фінансування Програми

Міський бюджет, інші незаборонені  законодавством джерела.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь