Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

До уваги мешканців та гостей громади!

Дата: 10.05.2022 18:18
Кількість переглядів: 302

Фото без опису

До уваги мешканців та гостей громади!

 

Законодавством України заборонено самовільне випалювання сухої рослинності, а за порушення цієї вимоги Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено штраф від 3 тис. 60 грн до 6 тис. 120 грн для громадян та від 15 тис. 300 грн до 21 тис. 420 грн для посадових осіб.

Разом з тим, Законом України від 3 березня 2022 року № 2113-IX внесено зміни до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки України в умовах дії режиму воєнного стану, так: статтю 113 викладено в наступній редакції:

Стаття 113. Диверсія

Вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів ( зокрема і сухої рослинності) або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров’ю, на зруйнування або пошкодження об’єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення, а також вчинення з тією самою метою дій, спрямованих на радіоактивне забруднення, масове отруєння, поширення епідемій, епізоотій чи епіфітотій, - карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Ті самі діяння, вчинені в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, - караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь