A A A K K K
для людей із порушенням зору
Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

29 серпня в Україні вшановують пам’ять захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Дата: 29.08.2022 15:49
Кількість переглядів: 344

Фото без опису

29 серпня в Україні вшановують пам’ять захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цей день відзначається у країні щорічно відповідно до Указу Президента України № 621/2019 від 23.08.2019 задля гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

Дату 29 серпня було обрано невипадково, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат. У 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. 

Боротьба українського народу за свою незалежність тривала протягом століть, і у XXI, коли, здавалося б, ми вже здобули загальновизнану незалежність, знову  проливається  кров захисників.

 Останні 8 років Україна переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора.

Вшанувати пам’ять загиблих героїв нашої територіальної громади зібралася громадськість на захід «Пам’ятаємо! Віримо! Переможемо!» у Батуринському  міському Будинку  культури 29 серпня п.р .

 «Сьогодні ми вшановуємо героїзм і самопожертву воїнів, полеглих за суверенітет і територіальну цілісність України. Висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих захисників, які втратили у війні з російським окупантом своїх синів , чоловіків, братів.

Вічна пам’ять загиблим, слава і честь живим захисникам!» - сказав міський голова Леонід Душа, виступаючи перед громадськістю.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв громади Олександра Ровного з с.Матіївка, Ігоря Кушніренка з с. Обмачів, Руслана Сергієнка та Григорія Ситника з м. Батурин.

Фото без опису

Дай Боже, щоб цьому списку не було продовження!

Герої  не вмирають. Після смерті вони здобувають вічне життя і вічну славу, залишаються нашим духовним орієнтиром і прикладом для прийдешніх поколінь українців. Проте,  їх більше немає для тих, кому вони потрібні живі. 

Пам’ять про них навіки залишиться у спогадах рідних, близьких, друзів…

 Зі слізьми на очах присутні  переглянули підготовлену  співробітниками НІКЗ «Гетьманська столиця»  онлайн-виставку про наших  загиблих земляків «Герої нескореної України».

Як голосно стогне сьогодні земля…

І біль скорботи душу розриває,

Сини України віддали життя,

Сумує країна, вся рідня ридає.

Вони по-різному проходили свій шлях.
Хтось був вже батьком, хтось чекав дитину,

Лише війна міцний залізний цвях

Так несподівано забила в домовину.

Страшенно важко, що настав той час,

 Коли мою країну роздирають.

Та ми Героїв не забудем

Тому, що в нас Герої не вмирають…

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь