Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Шановні захисники і захисниці!   Шановні мешканці громади!

Дата: 14.10.2022 09:10
Кількість переглядів: 270

Фото без опису

Шановні захисники і захисниці!   Шановні мешканці громади!

14 жовтня об’єднує величні свята – день Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці, державне свято -  День захисників та захисниць  України.

Це  державне свято започатковано у  2014 році  указом  Президента України з назвою "День захисника України". 14 липня 2021 року Верховна Рада України перейменувала його на День захисників і захисниць України.

 Дата 14 жовтня вибрана не випадково: цього дня відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, а у 1999 році встановлений і День українського козацтва.

З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань, а тепер і Українського війська. Цього дня давнє героїчне минуле України поєдналося з героїчним теперішнім.

 Нині українська армія  гідно береже бойові традиції предків, героїчно захищаючи рідну землю від рашистського окупанта.  Наші бійці проявляють на передовій російсько-української війни безпрецедентні зразки мужності та відваги. Саме вони та сотні відданих життів за Батьківщину потребують гідного вшанування з боку суспільства й держави.

День захисника України – свято не тільки військових. Це свято нескорених, свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, день усіх небайдужих, які своєю професійною діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують Україні захист – економічний, гуманітарний, інформаційний.

Сьогодні щиро вітаємо усіх військовослужбовців України, які мужньо захищають суверенітет, територіальну цілісність нашої держави.

Ви - наші захисники, опора держави. Ваша хоробрість і звитяга є зразком самовідданості та патріотизму.

 Висловлюю глибоку вдячність всім, хто зі зброєю в руках боронили і боронять сьогодні нашу землю  від  російського агресора. Всім волонтерам, які стали своєрідними «мирними воїнами» і надійними захисниками в тилу. Усім борцям за українську Незалежність – від козацьких часів і до сьогодні, які присвятили свої життя служінню українському народу. Дякую всім Вам за відданість Україні та її народу! Повертайтеся живими до своєї родини, до рідної домівки…

Бажаю нашим героям міцного здоров’я, незгасимої енергії, добра і щастя, сили і незламної волі та непохитної віри у перемогу.

 І щоб у нашій Україні  якнайшвидше запанував довгоочікуваний мир!

 У цей день низько схилімо голови, згадуючи тих, хто поліг за волю України, хто віддав своє життя, захищаючи рідну землю, адже найвищим рівнем любові до Батьківщини є готовність боронити її ціною власного життя.

Згадаймо мешканців нашої громади, які віддали своє життя, захищаючи Батьківщину: Олександр Ровний (з с.Матіївка), Ігор Кушніренко (з с.Обмачів), Руслан Сергієнко та Григорій Ситник (з м.Батурин) - ми завжди пам’ятатимемо вас!  Вічна слава Героям!

Шана  і  слава   всім  захисникам  Вітчизни!   Слава  Збройним  Силам  України!

Слава Україні!

Усім мешканцям громади найщиріші привітання зі святом та найкращі побажання здоров’я, благополуччя, добра і миру!

 Нехай наша священна українська земля  назавжди буде благословенною, вільною та незалежною!

З повагою

Міський голова                                                             Леонід ДУША      

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь