Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІР ОТРИМАТИ ДОЗВІЛ НА ВИКИДИ

Дата: 23.07.2024 10:14
Кількість переглядів: 38

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІР ОТРИМАТИ ДОЗВІЛ НА ВИКИДИ

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ТОВАРИСТВО «МОЛОЧНИЙ ДІМ» (ТОВ «СП «МОЛОЧНИЙ ДІМ», код ЄДРПОУ 45363033, юридична адреса: 16520, Чернігівська обл., Ніжинський р-н, с. Городище, вул. Гончарова, 5А, тел.068 070 30 65, e-mail: ye.sonko@agrodim.in.ua) має намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Обʼєкт розташований за адресою: 16520, Чернігівська обл., Ніжинський р-н, с. Городище, вул.Перемоги, 79.

Метою отримання дозволу на викиди є надання права експлуатувати об’єкт, з якого надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші, за умови дотримання встановлених відповідних нормативів граничнодопустимих викидів та вимог до технологічних процесів у частині обмеження викидів забруднюючих речовин протягом визначеного в дозволі терміну.

Згідно вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» діяльність обʼєкту ТОВ «СП «МОЛОЧНИЙ ДІМ» не підлягає оцінці впливу на довкілля.

ТОВ «СП «МОЛОЧНИЙ ДІМ» займається розведенням великої рогатої худоби молочних порід та виготовленням молока. Джерелами утворення забруднюючих речовин є: приміщення утримання тварин, вигульний майданчик, котлоагрегати, джерела аварійного забезпечення електрикою (бензо- та дизельгенератор), бункери з кормом, гноєнакопичувач та автотранспорт.

Під час роботи технологічного устаткування та споруд до атмосферного повітря викидаються: речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (мікрочастинки та волокна) – 7,12292 т/рік, оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO+NO2] – 0,385 т/рік; сірки діоксид – 0,02002 т/рік; оксид вуглецю – 0,1673 т/рік; неметанові леткі органічні сполуки (НМЛОС) – 0,3502 т/рік; метан – 9,0357 т/рік; сірководень – 0,55523 т/рік; фенол – 0,016013 т/рік; аміак – 2,4184 т/рік; діметиламін – 1,01013 т/рік; меркаптани – 0,016013 т/рік; натрію гідроксид – 0,005 т/рік; мікроорганізми – 4705,213 тис.кл./рік; азоту (1) оксид [N2O] – 0,0044 т/рік; вуглецю діоксид – 101,949 т/рік.

Валовий викид становить (без врахування вуглецю діоксиду) становить 21,1063 т/рік.

По ступеню впливу на забруднення атмосферного повітря об’єкт відноситься до другої групи, як об’єкт, який взятий на державний облік і не має виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування.

Обсяги викидів забруднюючих речовин відповідають вимогам санітарного законодавства, заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферу та заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не передбачені та не розробляються. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря розроблені згідно інструкції про загальні вимоги до оформлення документів.

З пропозиціями та зауваженнями щодо діяльності підприємства з питань охорони атмосферного повітря звертатися протягом 30 календарних днів з моменту опублікування цього повідомлення до: Чернігівської обласної державної адміністрації: 14000, м.Чернігів, вул. Шевченка, 7, тел.+38 (0462) 67-50-24, е-mail: post@regadm.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь