A A A K K K
для людей із порушенням зору
Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Комунальне некомерційне підприємство "Центр наданння первинної медико-санітарної допомоги" Батуринської міської ради

Контакти медичних сестер сімейних лікарів:

Глушко - 068 248-59-38,

Басок - 096 397-96-54

 

Два роки тому керівництвом Батуринської ОТГ було прийняте непросте рішення про створення первинної ланки медичної допомоги, яка б підпорядковувалася громаді.

До того моменту послуги первинної медицини надавалися Бахмацьким районним центром медико-санітарної допомоги.

Створення Центру первинної медико-санітарної допомоги в Батурині мало дуже багато фінансових та організаційних викликів: утворення окремого комунального підприємства, ремонт величезного приміщення лікарні, отримання ліцензії, закупівля обладнання, набір всього медичного корпусу і це все за умов необхідності безперервного надання медичних послуг в ОТГ.

Що нам дає такий проект? По-перше, кількість, якість та діапазон медичних послуг залежить тільки від наших власних рішень (громади і ради депутатів).

По-друге, всі гроші, які будуть отримані від Національної служби здоров'я і не будуть використані безпосередньо на лікування (будьмо всі здорові), підуть на розвиток медичної сфери виключно для нашої ОТГ.

Тож, що ми маємо станом на зараз?

Вже більше трьох місяців наші сімейні лікарі працюють в структурі неприбуткового комунального підприємства "Батуринський міський центр первинної медико-санітарної допомоги". З ними підписали декларації вже понад 4700 людей. Лікарі зберегли розмір своїх заробітних плат.

В лікарню було закуплено нове обладнання: електрокардіограф, сечовий аналізатор, отоофтальмоскоп, пульсоксиметри, тонометри, медичні інструменти, ліки для надання невідкладної допомоги.

Зараз в лікарні можливо отримати такі послуги:

- огляд та консультація у сімейного лікаря;

- виїзд додому до пацієнта у важкому стані;

- аналізи: загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою, загальний аналіз сечі, глюкоза крові, загальний холестирин, сечова кислота, зішкріб на ентеробіоз (остриці) (лабораторія працює щоденно 8:30 - 10:30);

- вимірювання артеріального тиску,

- електрокардіограмма;

- вимірювання зросту та ваги;

- швидкі тести на вагітність;

- швидкі тести на виявлення тропоніну І (робиться при підозрі на інфаркт);

- швідкі тести на виявлення ВІЛу, сифілісу (збереження лікарської таємниці гарантується)

- швидкі тести на виявлення гепатиту В і С;

- щеплення за календарем для дітей;

- дорослі щеплення: дифтерія, правець, в тому числі - в екстренних ситуаціях. (Нагадуємо про необхідність робити такі щеплення кожні 10 років);

- гінеколонічний онкопрофогляд (робіть, будь ласка, щорічно з 18 років);

- комплексний медичний огляд та довідки для абітурієнтів та дітей, які йтимуть в садочок і школу.

Функціонує кабінет фізіотерапії з апаратами УВЧ, електрофорезу, інгаляції, узд-терапії.

Флюрографію на сьогодні можна зробити в Бахмачі (прихопіть із собою картку, робіть щорічно, пенсіонерам раз на 2 роки).

Якщо ваш стан вимагає спеціалізованого лікування або госпіталізації, ви отримаєте направленя на вторинну ланку медичної допомоги для подальшого спеціалізованого лікування.

В планах - продовження ремонтів приміщення лікарні, закупівля обладнання та розширення списку послуг. На це потрібні і ресурси, і час, і підтримка громади.

Як поєднати щеплення підлітків від COVID-19 з іншими щепленнями?

Як поєднати щеплення підлітків від COVID-19 з іншими щепленнями? Слід дотримуватися 14-денного інтервалу між вакцинацію проти COVID-19 та щепленнями проти інших хвороб, крім щеплень від грипу, які можна робити одночасно в різні руки або з будь-яким часовим проміжком. Проте, якщо є така необхідність, наприклад людина виїжджає за кордон, то щеплення від інших інфекцій та щеплення від ковіду можна робити одночасно. Це дозволено наказом Міністерства охорони здоров’я № 1067 від 20 червня 2022 р. Практика одночасного введення вакцин від кількох хвороб є безпечною та не може «перевантажити» імунну систему. Якщо цього вимагають обставини, це дозволено як в Україні, так і у світі. Також у будь-який час можна робити екстрену вакцинацію, незалежно від того, коли було щеплення від COVID-19. Пам’ятайте, що не треба відкладати вакцинацію за календарем щеплень через хвилю коронавірусу. У 14 років підлітки мають отримати чергову дозу вакцини від поліомієліту, а в 16 років – від дифтерії та правця. Якщо ваші діти пропустили ці щеплення, їх потрібно надолужити якомога швидше.

15:30 21.11.2022

Про необхідність вакцинації проти COVID-19

Шановні мешканці Батуринської міської територіальної громади! Нагадуємо Вам про необхідність вакцинації проти COVID-19, адже запобігти поширенню хвороби  можна завдяки вакцинації. Наразі не існує специфічного лікування проти коронавірусної хвороби COVID-19. Тому для того, щоб зберегти своє здоров’я, потрібно мінімізувати ризик або навіть унеможливити ймовірність інфікування.

09:03 17.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь