A A A K K K
для людей із порушенням зору
Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Державна податкова служба України у Чернігівській області інформує

На Чернігівщині надходження єдиного соціального внеску зросли на 740 млн гривень

Наразі в країні активізовано заходи щодо детінізації зайнятості та доходів населення, що забезпечує збільшення надходжень до Пенсійного фонду від сплати єдиного внеску на обов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) та своєчасну виплату пенсій.

15:08 29.11.2018

Якщо вирішили здати квартиру в оренду

Власники нерухомості можуть здавати в оренду своє майно як фізична особа або як суб’єкт підприємницької діяльності, тобто фізична особа - підприємець. Якщо забажали стати фізичною особою – підприємцем, то доцільно зареєструватися в одній із груп платників єдиного податку та виконувати податкові зобов’язання за правилами обраної групи відповідно до вимог Податкового кодексу України. Розмір плати за користування житлом визначається орендодавцем та орендарем. А розмір податкового зобов’язання з отриманого орендодавцем доходу від здачі житла в оренду обчислюють на основі орендної плати, зазначеної в договорі. Проте, слід зазначити, що сума податкового зобов’язання не може бути меншою за мінімальну суму платежу за повний чи неповний місяць оренди. Якщо ж громадянин не є суб’єктом підприємницької діяльності, тобто підприємцем, та здає квартиру, будинок чи навіть кімнату в оренду, довгострокову або подобову, то він сплачує з отриманого доходу податок на доходи фізичних осіб у розмірі 18 відсотків та 1,5 відсотків військового збору. Органи місцевого самоврядування щороку визначають мінімальну суму орендної плати. Для цього застосовується Методика визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб, що затверджена постановою КМУ від 29.12.2010р. №1253. Розрахунок проводиться виходячи з мінімальної вартості місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомості з урахуванням місця її розташування, інших функціональних та якісних показників, що встановлюються органами місцевого самоврядування, на території яких ця нерухомість розташована. Орендодавець в поточному році сам обчислює і сплачує податок щокварталу. Сплатити ж податок, за правилами статті 170 ПКУ, необхідно впродовж 40 календарних днів, після останнього дня звітного (податкового) кварталу.

15:14 23.11.2018

Під час перевірок сфери роздрібної торгівлі аудиторами ДФС в області за 20 днів листопада до офіційного працевлаштування залучено 73 особи

Фахівці управління аудиту ГУ ДФС у Чернігівській області повідомили, що наразі при проведенні усіх перевірок здійснюється контроль за офіційним  оформленням трудових відносин між роботодавцем та найманими працівниками.

10:48 23.11.2018

Будівельників оштрафували більш як на 2 мільйони гривень за неоформлених працівників

Працівники Головного управління ДФС у Чернігівській області спільно з управлінням Держпраці у Чернігівській області у першій декаді поточного місяця провели 2 фактичні перевірки  суб‘єктів господарювання будівельної галузі та виявили порушення трудового законодавства з боку роботодавців.

14:25 19.11.2018

Особливості укладення договору добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування для отримання субсидії

У Головному управлінні ДФС у Чернігівській області повідомляють, що Державна фіскальна служба України листом від 19.10.2018 № 32462/7/99-99-13-02-01-17 «Про надання роз’яснення» (далі – Лист № 32462) щодо укладення договорів про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі – Договір) повідомила наступне.

09:09 02.11.2018

Податкова знижка для платника податку із статусом внутрішньо переміщеної особи

Законом України від 06.09.2018 №2530-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України» внесено зміни  до статті 166 «Податкова знижка» Податкового кодексу України. Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, що передбачені п.166.3 ст.166 ПКУ доповнено новим підпунктом 166.3.9 наступного змісту: «суму коштів у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку  на доходи фізичних осіб (далі – платник податку), який має статус внутрішньо переміщеної особи.

09:08 02.11.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь