Батуринська об'єднана територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Державна податкова служба України у Чернігівській області інформує

Частину сплаченого із зарплати податку можна повернути

Громадяни можуть повернути частину сплаченого із заробітної плати податку на доходи фізичних осіб, скориставшись правом на податкову знижку. Таке право передбачене статтею 166 Податкового кодексу України. Для включення до податкової знижки дозволено наступні витрати: ? сума коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення; ? частина сплачених процентів за іпотечним житловим кредитом у порядку, встановленому статтею 175 ПКУ; ? сума коштів або вартість майна перерахованих (переданих) у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, які відповідають умовам, встановленим пунктом 133.4 статті 133 ПКУ; ? сплата страхових платежів за договорами довгострокового страхування життя та пенсійних внесків у рамках недержавного пенсійного забезпечення; ? оплата допоміжних репродуктивних технологій; ? оплата державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита; ? сума коштів, сплачених у зв’язку з переобладнанням транспортного засобу на альтернативні види палива;

16:02 25.03.2019

Порядок обчислення ЄСВ особами, які провадять незалежну професійну діяльність

Єдиний внесок для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, нараховується на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому, сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць (918,06 грн з початку 2019 року), незалежно від того, отримувала особа дохід чи ні. Особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

16:00 25.03.2019

Правильно заповнюйте платіжні документи, щоб уникнути боргу

Звертаємо Вашу увагу на те, що в інформаційній системі «Податковий блок», у якому ведеться облік сплачених та повернутих податків та зборів у розрізі платників та кодів бюджетної класифікації доходів бюджетів, з лютого 2019 року була усунута технічна можливість обліковувати надходження коштів по платіжному документу, який містить суми, сплачені відразу кількома платниками. Це в першу чергу стосується громадян, що сплачували земельний податок та податок на нерухомість через каси сільських рад.

15:59 25.03.2019

Нюанси отримання податкової соціальної пільги для батьків

Мати, яка виховує дитину (дітей) віком до 18 років та перебуває у шлюбі з чоловіком, який не всиновив її дитину (дітей), має право на застосування податкової соціальної пільги (далі – ПСП), передбаченої п.п. 169.1.2 п. 169.1 ст. 169 Податкового кодексу України, в розмірі 100 відс. суми пільги (у 2019 році – 960,50 грн.) у розрахунку на кожну таку дитину, при умові, що розмір її заробітної плати на місяць не перевищує граничний розмір доходу для застосування ПСП (у 2019 році – 2690 грн. х кількість дітей). З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитись на Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДФС (категорія питання 103.08.02).

14:50 01.03.2019

ГУ ДФС у Чернігівській області: Заповнити декларацію допоможе   банер «Декларування доходів громадян»

Нагадуємо, декларацію про майновий стан і доходи громадянам необхідно подати до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси до 1 травня 2019 року. Зкористатись правом на податкову знижку можна до 31 грудня 2019 року.

13:29 18.02.2019

Затверджено нову форму податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Наказом Міністерства фінансів України від 15.11.2018 № 897 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 26.12.2018 за № 1473/32925, затверджено нову форму податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі - Декларація). Наказ набрав чинності 18.01.2019 (з дати опублікування у Офіційному віснику України, 2019, № 5).

13:28 18.02.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь